Ik moet eerlijk toegeven dit ideetje zag ik zelf op tiktok voorbij komen. Ik volg er een Canadeese jonge dame die heel veel groenten en fruit in bokalen bewaard
(canning vegetables) en zo zag ik dat ze ook de schil van ananas gebruikte.
Maar ik vroeg mezelf natuurlijk af waarom?
1) Om zo weinig mogelijk afval te hebben.
2) Omdat het ook vele gezondheidsvoordelen heeft.
Wat zijn die gezondheidsvoordelen dan? Dat leg ik je hier even uit.
Gooi jij ook telkens de schil van jouw ananas in de afval zonder het te gebruiken? Stop er dan nu mee want dit schijnbaar afvalproduct heeft heel wat voordelen.
Je kan namelijk heerlijke drankjes maken van de schil van ananas, drankjes die ook nog eens geneeskrachtige eigenschappen bezitten.
Zal ik de goede eigenschappen hier laten zien?
Het is belangrijk te onthouden dat de ananas niet mag bespoten zijn met pesticiden vanwege twee redenen. De eerste het is schadelijk voor de gezondheid, de tweede is dat het de goede micro-organismen verwijdert.
Ananas...
-Helpt darmparasieten te bestrijden.
-Draagt bij aan de spijsvertering.
-Bevordert de werking van de darmen en helpt tegen constipatie en aambeien.
-Beschermt de microbiologische darmflora.
-Is een krachtig en natuurlijk ontstekingsremmend middel dat kan helpen bij keelpijn en spierpijn.
-Kan de bloedcirculatie verbeteren.
-Kan helpen wanneer je wilt afslanken.
-is vocht afdrijvend.
-Zou het bloed kunnen reinigen.

Twee drankjes met schil van ananas.
Drankje 1
Eén van de gemakkelijkste dranken gemaakt van ananasschil kan op de volgende wijze worden gemaakt:
-Maak de ananas goed schoon en verwijder de schil.
-Snijd de schil in kleine stukjes en kook ze in ongeveer één liter water voor een middelgrote ananas.
-Dek de kom af en laat 15-20 minuten zachtjes doorkoken.
-Laat dan nog 5 min trekken.
-Giet door een zeefje in grote schenkkan.
Je kunt het drankje warm en ook koud drinken.
Drankje 2
Gefermenteerde drank met ananasschil.
-Hiervoor heb je een grote ananas nodig, die goed rijp is. Maak de ananas goed school en verwijder de schil.
-Snijd de schil ik kleine stukjes en stop ze in een grote glazen bokaal die hermetisch kan worden afgesloten. Voeg er 2 liter water aan toe en 500gr donker bruine of rietsuiker aan toe.
-Doe het deksel er goed op en bewaar gedurende 48 uur op kamertemperatuur.
-Zeef het na 2 dagen zodat er geen resten in de drank overblijven.
-Voeg er één liter water aan toe en laat het nog 12 uur staan.
-Na 12 uur voeg je er nog 3/4 liter water aan toe, dan is de drank klaar om gedronken te worden.
-Ik raad aan om het drankje in de koelkast te laten afkoelen voor consumptie. Je kunt het ook in de vriezer bewaren.
Tijdens het gistingsproces maakt de drank probiotische micro-organismen aan. Als je het drankje langer laat gisten dan de door mij aanbevolen tijd wordt het een alcoholische drank en daarna azijn.
Reactie plaatsen
Reacties