Earth day

Gepubliceerd op 22 april 2021 om 07:00

Laten we onze gedachten een beetje afwenden van de huidige coronavirus- situatie en even nadenken over onze planeet aarde. We vieren Earth day elk jaar op 22 April en bij die gelegenheid herinneren we onszelf eraan hoe ieder van ons kan bijdragen aan het behoud van onze kostbare planeet en deze veilig en gezond houden voor de komende generaties. Het is tenslotte de enige planeet waar mensen kunnen leven en daarom moeten we ons ervan bewust zijn hoe we ons op onze beurt gedragen. 

 

Het is hoog tijd om voor onze planeet te zorgen. En de oplossingen zijn er! Ondanks de pandemie kunnen we individuele acties ondernemen voor het welzijn van onze planeet. Deel uw persoonlijke initiatieven om een dosis inspiratie te geven aan iedereen en moedig uw dierbaren aan. 

 

Dus enkele praktische voorbeelden waar ik me in mijn dagelijks leven aan vasthoud, misschien vindt je ze interessant en nuttig:

 

-ik recycleer en scheid afval, vooral plastic dat zeer schadelijk is voor de natuur, aangezien het erg langzaam afbreekt. 

-Ik koop minder producten in plastic verpakkingen, en meer in papier, glas of een ander biologisch afbreekbaar materiaal.

-Ik bespaar water! Ik draai bijvoorbeeld de kraan toe tijdens het tanden poesten of mijn haar te wassen. 

-Ik bespaar elektriciteit door apparaten uit te schakelen als ik ze niet gebruik.

-Ik geniet van de natuur en de verbinding die ik ermee heb . Ik hou ervan om de frisse lucht in te ademen. En sinds we mondmaskers moeten dragen nog meer. 

 

En nu ben jij aan de beurt. Wat doe je om onze planeet te behouden? Uw gedachten en suggesties zijn van harte welkom. 

 

xoxo

Virginie

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.