Uw winterkledij motvrij opbergen

Gepubliceerd op 20 februari 2021 om 21:18

Eindelijk het is zover de lente begint stilletjes aan zijn intrede te doen. Binnenkort kunnen de dikke, warme wintertruien opgeborgen worden en de lente/ zomer jurkjes kunnen weer tevoorschijn gehaald worden. Voor motten is dit de uitgelezen kans om zich te nestelen in uw winterkleding. Om te voorkomen dat motten hun slag slaan in uw winterkleding heb ik enkele tips en tricks op een rijtje gezet voor een motvrije kledingkast. 

 

Ten eerste is het verstandig om te ruimte waarin u de winterkleding gaat op bergen schoon te maken en ervoor te zorgen dat er zich geen motten(nestjes) bevinden. Wanneer er nog motten of eitjes in uw kast zitten kunnen deze gemakkelijk toeslaan op de winterkleding. Vooral wollen kleding is hier erg gevoelig voor. 

 

Daarnaast is het van uiterst belang uw kleding schoon op te bergen. Wanneer uw kledingstukken nog enige sporen van vocht bevatten , van bv transpiratie, kunt u niet alleen last hebben van motten maar ook van schimmel in uw kleding.  Het is dan ook belangrijk om uw kleding, en vooral wollen kleding, te reinigen voor het opbergen. Gebruik bij het reinigen van uw wollen kleding  telkens een geschikt wasmiddel zoals bv eucalan Lavendel . ( verkrijgbaar in de webshop)

Zorg er ook steeds voor dat de kleding goed droog is voor het opbergen. 

 

Om te voorkomen dat er motten bij uw kleding komen is het verstandig om uw kleding goed afgesloten op te bergen. Wanneer u uw kleding in goed afgesloten dozen, boxen of hoezen opbergt kunnen motten niet zo gemakkelijk bij uw kleding komen. 

Altijd handig en effectief zijn lavendel zakjes of mottenbollen. Deze hulpmiddelen helpen voorkomen dat motten in de buurt komen van uw kleding. 

 

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. 

 


«   »