About Cosiwool


Hey!

 

Ik ben Virginie, oprichtster van Cosiwool. Ik startte in oktober 2020 met Cosiwool een Belgisch en specifieker Geraardsbergs breilabel dat zich focust op duurzame unieke stuks. Op 8 jarige leeftijd leerde ik haken en breien van men mama, maar sinds enkele jaren is de passie voor het breien echt begonnen.

Hoe ga ik te werk? 

Tot op vandaag, wordt alles met mijn twee geduldige handen gemaakt in mijn atelier in Geraardsbergen. Ik sta voor uniek en persoonlijke producten waardoor er maar beperkte oplages zijn per design. Ieder stuk wordt met veel aandacht en liefde gebreid.

 

De materialen die ik gebruik.

Het ecologische aspect is een zeer belangrijk gegeven voor mij. Daarom werk ik enkel met duurzame kwalitatieve garens o.a. mohair, alpaca, zijde, katoen en leder. De garens die ik gebruik zijn vervaardigd uit gecertificeerde grondstoffen. Alle garens zijn zo ecologisch mogelijk vervaardigd. Dit betekent dat het getest is en volledig vrij van schadelijke chemicaliën bevonden is en veilig is voor menselijk gebruik.

 

Ik wil met Cosiwool streven naar een meer eco-vriendelijke wereld. Waarom? Omdat ik enkele jaren geleden zelf startte met een zero waste levensstijl. Stap voor stap veranderde ik mijn gewoontes naar meer eco-vriendelijke gewoontes. Daarom neem ik jullie via mijn webshop mee in mijn levensstijl en passie. En dat alles met veel respect voor mens, plant en dier.

 

Liefs

Virginie

 

Get social!

Please enjoy my website and don't forget to tag us in your picture on social media to be featured!

@cosiwool

#cosiwool